Trouble Activating Transaction Pro Importer or Exporter 5.0/6.0 or Deleter 2.0

QuickBooks Desktop (Pro, Premier or Enterprise)
 
If you are unable to activate TPI 5.0/6.0, TPE 5.0 or TPD 2.0 and you have checked the following:
  1. You have an internet connection
  2. Your login and password is correct (be sure to cut and paste these from the Thank you for purchasing email into the product)
If you cannot browse to this URL using your internet explorer browser:  https://ipp.baystateconsulting.com/reglicenses/service.asmx then it is probably your Internet LAN settings.  In Internet Explorer: 
  1. Go to the tools menu.  If the tools menu is not visible then select the Alt key on your keyboard
  2. Select Internet Options.
  3. Select the Connections tab.
  4. Select the LAN settings button.
  5. http://support.transactionpro.com/kb/a12/trouble-activating-transaction-pro-importer-or-exporter-5_0-6_0-or-deleter-2_0.aspx In the Proxy server section  deselect the option:  Use a proxy server.....

Feedback

Add Feedback
Apparently, you have to have an active Internet connection to use Transaction Pro utilities even AFTER the product is registered. My main Internet access is currently down, so I was attempting to work off-line. When I launched TPI, it reverted to a trial version. I connect to the Internet via my alternate connection (which I'm trying to limit data) and was able to re-activate my product. This means that if I work on-site at a client's or elsewhere, I always have to have an Internet connection to use the product. I wasn't aware of this limitation until today.
Joan Shumaker (September 19, 2015 at 2:53 PM)
Transaction Pro does not check the activation every time that the product is used by randomly so you do not need an internet connection every time you use the product.
Karen Magno (September 29, 2015 at 3:14 PM)
Karen, I'm having the same problem that Joan Shumaker had.
When I go into the "Activation" screen and reactivate and type in the "Login" and "Password" information, it gives me an error message stating that the application failed to activate. I followed the steps in the error message down to #3. I clicked on the "Computers" tab, and clicked on "Get Active Computer List". This did not give any results. I tried clicking the "Deactivate" button anyways and tried the whole process again with the same results. I do have an internet connection on this computer.

I tried running this repair .exe file that you sent to us via email:
Importer 5.0: http://bscdownload.com/downloads/special/TPI5Act1.1.zip
Importer 5.0 Server: http://bscdownload.com/downloads/special/TPI5ServerAct1.1.zip

I did not have any success with the .exe files in those .zip folders.

I tried upgrading to 6.0 and still got the same error mentioned above.

Caleb Jenkins (September 30, 2015 at 3:18 PM)
Caleb for some reason I was not notified of your post and I am just seeing it... If you are still having issues please open up a ticket at support@transactionpro.com
Karen Magno (October 23, 2015 at 11:55 AM)

Add Feedback